Floresan ampuller ve lambalar içerdikleri yüksek miktardaki civadan dolayı ömürlerini tamamladıktan sonra geri dönüşüme tabi tutulmalıdır.
Bir floresandaki civa miktarı, üreticisine ve üretim yılına göre değişmekle beraber, 3,5-15 miligram arasındadır ve bu miktar yaklaşık 30 ton suyu kirletmeye yeterlidir. Son yirmi yılda ampullerde kullanılan civa miktarı azalmış olsa da üreticiler tamamen civa kullanılmayan ampuller henüz üretememişlerdir.
Ampuller çöplüğe, çöp kutusuna atıldığında veya toprağa gömüldüğünde genelde kırılırlar. Diğer yandan, bu ampullerin geri dönüşümü ise camın, metallerin ve diğer malzemelerin geri kazanılmasını ve tekrar kullanılmasını sağlar.
Floresan ampuller toplam atıklar içinde civanın en yüksek bulunduğu ikinci atık türüdür ve tesisimizde güvenli bir şekilde bertaraf edilmektedirler. Tesisimizde floresan ampuller, düz ve yuvarlak şekillerdeki lambalar, led ampuller ve diğer aydınlatma ekipmanları imha makinemizde kapalı ortamda güvenli bir şekilde imha edilmektedir.
Bu işlem sırasında, aydınlatma ekipmanlarındaki zehirli civa ve fosfor tozu filtreler yardımı ile tutularak, çevreye risk oluşturmadan bertaraf edilirler.