ATIK PİL VE AKÜMÜLATÖR GERİ DÖNÜŞÜMÜ

E-ATIK GERİ DÖNÜŞÜMÜ

ANASAYFA / HİZMETLERİMİZ / E-ATIK GERİ DÖNÜŞÜMÜ / ATIK PİL VE AKÜMÜLATÖR GERİ DÖNÜŞÜMÜ

Pil ve akümülatörler, yedek elektrik enerjisi depoları olarak günlük hayatımızda önemli yer tutarlar. Taşınabilir elektronik aletlerin ve elektrikli araçların kullanımı hızlı bir şekilde arttığı için,  hem günümüzde hem de gelecekte rezerv enerjinin depolanması en önemli konulardan biri olmaya devam edecektir.

Günlük hayatımızda kullandığımız bir çok pil kobalt, manganez, civa, kurşun, nikel, kadmiyum ve lityum gibi ağır metaller içerir. Akümülatörler ise kurşun, zehirli asitler ve çeşitli kimyasallar içerirler. Bu enerji kaynaklarının çöpe atılması toprağımızın ve suyumuzun kirlenmesine neden olur. Bu değerli metaller aynı zamanda dünyada sadece  belli başlı maden sahalarından elde edilmekte ve bu değerler geri dönüşümle ekonomiye kazandırılabilmektedir. Bazı tahminlere göre nikel ve manganeze olan talep on yıl içinde yüzde 800, kobalta olan talep ise yüzde 150 artacaktır.

Çevremizi bu zararlı maddelerden korumak için, pil ve akülerin doğaya saygılı bir şekilde geri dönüştürülmesi ya da bertaraf edilmesi gerekir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen GCL, aynı zamanda TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) ve AKÜDER (Akümülatör ve Geri Kazanım Sanayicileri Derneği) üyesi olarak, Atık Pil ve Akümülatörlerin toplama ve geçici depolamasını sağlamaktadır.

GCL, topladığı pil ve akümülatörleri grup ve cinslerine göre ayırıp güvenli bir şekilde depoladıktan sonra, ilgili geri dönüşüm veya bertaraf tesislerine göndermektedir.